Кількість
|
Вартість
|
||
|
Основним джерелом вмісту корисних харчових волокон є рослини. Серед представників рослинного світу впевнено лідирують боби і сухофрукти, в тому числі різноманітні продукти, виготовлені з цілісних зерен. Харчові волокна в різній кількості присутні в більшості споживаються фруктів і овочевих культур, тому прийом їх в їжу можна забезпечити необхідний джерело надходження даних речовин в організм.
Харчова клітковина – правда і вигадки
Коли в раціоні харчування існує недостатня кількість харчових волокон, це може негативно позначитися на загальному стані організму і стати причиною виникнення ряду патологічних змін в ньому. Такій людині рекомендується поступово збільшувати вміст волокон в своєму раціоні харчування. Простим прикладом може стати відмова від білого хліба на користь житнього аналога, з поступовим переходом на продукт з цільних зерен. Корисні харчові волокна слід додавати в свій раціон поступово, різкий перехід не дасть відчутних результатів, а організм просто не зможе в достатній кількості освоїти рослинну клітковину. Також для засвоєння харчових волокон потрібно щодня вживати достатній обсяг рідини.
Які особливості має комплекс харчових волокон?
Ряд рослинних інгредієнтів, що містяться в таких волокнах, складні для переварювання, тому можуть викликати почуття дисфункції у людей з підвищеною чутливістю кишечника. У зазначеному випадку рекомендується вибрати корисні харчові волокна в готових комплексах від компанії НСП. Також в якості рекомендації для даної категорії людей буде вживання овочів і фруктів після термічної обробки, коли волокна стають м'якшими, і у організму не виникає складнощів з їх засвоюванням. Також кожна людина повинна розуміти, що чим різноманітніше харчові волокна, присутні в його раціоні, тим це краще для організму. Хорошою альтернативою є клітковина в таблетках, представлена компанією NSP, де зібрано весь необхідний комплекс препаратів, що заповнюють потреба організму в волокнах рослинного походження.
Розчинні і нерозчинні харчові волокна
Для простого обивателя буде цілком зрозуміло таке пояснення, що зернові культури – це переважно нерозчинні волокна, ефективно впливають на роботу кишечника. А відповідно джерелом розчинною клітковиною будуть різні овочеві культури, фрукти і боби. Корисні харчові волокна з різною ефективністю засвоюються організмом, тому формуючи свій раціон харчування, доцільно віддати перевагу біологічно активним добавкам, де формула компонентів ідеально збалансована для кращого засвоєння організмом.
Чим загрожує брак або надлишок харчової клітковини?
Недостатнє споживання рослинних волокон буде викликати порушення в перистальтике кишечника. Така ситуація може стати ключовим фактором у виникненні запорів. Корисні харчові волокна слід приймати навіть при наявності захворювання кишечника, даний тип продукту присутня практично у всіх різновидах дієтичного харчування. Відмова від прийому клітковини може бути виражений тільки при присутності відповідної симптоматики і індивідуальною непереносимістю до одного з діючих інгредієнтів препарату. Регулярна недостача в вживаної їжі рослинних волокон, може спровокувати розвитку ряду серйозних патологій, зокрема хвороб серцево-судинної системи та цукровий діабет. В надлишку розчинні харчові волокна практично ніколи не надходять в організм, за винятком випадків їх цілеспрямованого включення в раціон харчування у вигляді біологічно активних добавок. Надмірне надходження волокон в організм не викликає яких-небудь захворювань, проте цілком може спровокувати розвиток ряду характерних симптомів, серед яких слід виділити здуття живота і рідкий стілець.
Як збільшити в раціоні обсяг рослинних волокон?
Існує ряд простих порад, завдяки їм натуральне харчове волокно буде надходити в травний тракт в потрібних обсягах:
- Поступово почати заміну у власному раціоні продуктів, виготовлених із цільного зерна на аналоги з підвищеною кількістю рослинних волокон. До категорії таких продуктів можна віднести хліб, виготовлений з цільнозерновий борошна, збагачені волокнами пластівці;
- Наситити своє меню овочевими культурами з багатим вмістом рослинної клітковини;
- Використовувати у вигляді одного з інгредієнтів для салатів сухофрукти, а також продукт в чистому вигляді для періодичних перекусів;
- Мінімум раз на тиждень готувати страви з бобових культур (квасоля, горох, сочевиця) і вживати їх з іншими продуктами;
- Використовувати клітковину в таблетках NSP, здатну повноцінно замінити брак рослинних препаратів в організмі.
Чи допомагають харчові волокна для схуднення?
Це одне з найпопулярніших властивостей продукту, здатного збалансувати баланс надходження корисних речовин в організм. Раціонально розрахований комплекс харчових волокон, цілком може сприяти зниженню ваги у людини. Рослинні компоненти містять мінімальну кількість вуглеводних сполук і важких жирів, тому використовуючи їх в харчуванні, цілком можна домогтися усунення зайвих кілограмів. Ферменти і кислота шлунка не здатні перетравлювати клітковину, тому вона потрапляє в кишечник практично в незмінному вигляді, де на неї починає впливати корисна флора кишечника. Тому рослинні волокна надають неоціненну користь у процесі зниження ваги, а також сприяють ефективному очищенню організму від токсинів і шлаків. Комплекс харчових волокон здатний дієво впливати на організм, і сприяти усуненню зайвої ваги. Однак в такому принципі зниження ваги існує одна серйозна проблема, про яку слід згадати, а саме істотний недолік клітковини в продуктах харчування, зниження її процентного вмісту навіть у продуктах, які є її безпосереднім джерелом. Тому єдино реальним виходом з ситуації, що склалася, буде клітковина в таблетках NSP, ідеально збалансований за своїм складом продукт, здатний зробити позитивний вплив на організм.
Харчові волокна НСП, їх користь для людини
Для ефективної роботи кишечника необхідно достатнє надходження в шлунково-кишковому тракті рослинних волокон. Вони виконують різні функціональні завдання, їх дія спрямована на відновлення роботи кишечника. Харчові волокна клітковина, зібрані з різних компонентів в запатентовану формулу NSP, надають такі види впливу на травлення і інші системи організму:
- Насичення свого раціону клітковиною в достатніх кількостях сприяє зниженню апетиту, волокна наповнюють шлунок і створюють стійке відчуття ситості на тривалий термін;
- Клітковина сприяє нормалізації роботи всього кишечника, попереджає появи процесів гниття і забезпечує швидке випорожнення. Вживання рослинних волокон буде особливо актуально для людей, які їдять у великій кількості, важкою для переварювання їжі, в тому числі м'яса, солодощів і молочних продуктів;
- Розчинні волокна сприяють усуненню шлакових відкладень і виведенню з організму токсичних компонентів. Такий вид харчування актуальний при використанні програм для схуднення, коли після видалення зайвого жиру, вивільняється багато токсичних речовин;
- Клітковина сповільнює всмоктування цукру потрапляє в кишечник, що допомагає підтримувати потрібний баланс глюкози в крові, попереджати появи діабету;
- Харчова клітковина НСП сприяє нормалізації мікрофлори кишечника, яка в свою чергу підсилює імунну опірність організму до розвитку ряду патологічних процесів;
- Рослинні волокна мають здатність всмоктувати холестерин з подальшим його виведенням з організму;
- Груба структура волокон сприяє стимуляції стінок товстого кишечника, що допомагає попередити утворення поліпів і злоякісних новоутворень;
- При регулярному використанні рослинної клітковини, істотно знижується ризик утворення каменів в жовчних протоках.